Chuťově ještě o něco plnější varianta klasického guláše, měl prý své místo mezi guláši, které přátelům vařil exprezident Václav Havel. Chutná skvěle s čerstvým chlebem s křupavou kůrkou, s kváskovým chlebem, ale i s rýží.
Suroviny:
● 800 g hovězí kližky
● 4 velké cibule
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžička kmínu
● olej
● sůl, pepř
● 500 ml tmavého piva
● 2 lžíce nasekané petrželky
● 2 stroužky česneku
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji dohněda. Mezitím nakrájíme maso na kostičky, nemusí být všechny stejně velké.
Přidáme do hrnce maso, opečeme ho, přidáme kmín a sladkou mletou papriku. Vše dobře promícháme.
Zalijeme pivem, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou probublávat, než je maso měkké.
Podle potřeby můžeme ještě podlít pivem nebo vývarem. Nakonec vmícháme do guláše nadrobno nasekanou petrželku nebo i pár koleček červené papriky kapie.