Galetky mají neuvěřitelné kouzlo. Jsou snadné na přípravu a chutnají skvěle.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 30 Kč
Suroviny na 8 porcí
Na těsto
– 1 a ½ hrnku hladké mouky
– ¼ hrnku podmáslí
– 120 g másla
– 3 lžíce krupicového cukru
– špetka soli
– pečicí papír
Na náplň
– 8 fíků
– 5 lžic krupicového cukru
– 4 lžíce ricotty
– 1 lžíce medu
– špetka skořice
Postup
1. Z přísad na těsto vypracujte pružné lehce lepivé těsto. Nechte ho 10 minut v lednici.
2. Fíky nakrájejte, obalte v krupicovém cukru a položte na pánev. Zahřívejte na středním plameni. Fíky posypte zbývajícím cukrem a nechte zkaramelizovat. Dobře promíchejte.
3. Těsto rozválejte a přeneste na plech s pečicím papírem. Potřete ricottou a medem, posypte skořicí a navrstvěte fíky. Okraje přehněte. Pečte při 175 ºC asi 30 minut.