Suroviny:
1 kg kysaného zelí
500 g uzené vepřové krkovice
300 g anglické slaniny
4 klobásy
500 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
4 bobkové listy
2 lžíce sádla
6 kuliček jalovce
sůl
pepř
6 kuliček nového koření
200 ml suchého bílého vína
Postup:
Kysané zelí opláchněte pod tekoucí studenou vodou a lehce ho vyždímejte. V kastrolu rozehřejte sádlo. Přidejte do něj nakrájenou cibuli a česnek, lehce ho opečte a poté do hrnce vsypte i opláchnuté zelí. Vše zalijte bílým vínem a trochou vody.
Přidejte také bobkové listy, kuličky jalovce a nové koření. Zakryjte poklicí a nechte na nízkém plameni dusit asi 20 minut.
Mezitím si všechny druhy masa nakrájejte na velké kusy. Jako první do hrnce přidejte anglickou slaninu a vepřovou krkovici.
Směs promíchejte a zahřívejte ji ještě asi hodinu. Poté přidejte klobásu, brambory nakrájené na kostičky, sůl a pepř. Opět promíchejte a duste dalších 30 minut.
Při podávání rozdělte do talířů nejprve zelí, na něj rozložte různé druhy masa a klobásu a vše doplňte o čerstvý chléb.
Tip!
Do pokrmu zkuste přidat lžíci třešňové pálenky.
 
					
				 
		 
		 
		 
		 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					
Zajímavý recept, ukládám si ho na víkend. Kdo by to čekal, že kombinace kysaného zelí a bílého vína bude chutnat tak skvěle!
Mňam, tohle zní jako skvělý recept na zahřátí v chladných večerech! Hned bych si dala nějaký ten talíř po cestovatelském dni.