Focaccia je chléb „chudých“. Ochutit si ji můžete dle libosti, co vám chutná.
Suroviny:
● 630 g hladké mouky
● 30 g čerstvého droždí
● 15 g soli
● 10 g cukru
● 400 ml vody
● 56 ml olivového oleje
● 200 g nakládaných sušených rajčat
● směs bylinek
Postup:
1. Do misky nadrobte droždí, přidejte špetku mouky, cukru a zalijte vlažnou vodou. Nechte vzejít kvásek.
2. Smíchejte mouku, sůl, cukr. Přidejte vodu, olivový olej a kvásek. Těsto dobře propracujte a nechte vykynout.
3. Plech vyložte pečicím papírem a těsto na plech vyklopte. Zapracujte do něj nasekaná sušená rajčata a bylinky a roztáhněte ho na celý plech. Pečte při 200 ºC zhruba
30 minut.