Díky klobáse bude polévka vonět i chutnat fantasticky!
Ingredience:
250 g strakatých fazolí
2 lžíce oleje
50 g anglické slaniny
2 ks cibule
2 ks rajčata
1 lžíce mouky, sladké papriky
1 ks klobásy
1 stroužek česneku
1 špetka chilli, sůl a pepř
Postup:
Den předem si fazole namočte do vody. Druhý den je asi 2 hodiny vařte doměkka.
V hrnci na oleji rozpečte slaninu, přidejte cibuli a rajčata a restujte asi 5 minut.
Poprašte moukou a sladkou paprikou, zamíchejte a přidejte scezené fazole. Dolijte asi 1 litrem vody.
Polévku přiveďte k varu a poté vařte ještě asi 15 minut. Polévku okořeňte špetkou chilli, podle chuti opepřete a osolte.
Přidejte klobásu a rozdrcený stroužek česneku a ještě chvíli povařte.
Náš tip:
Chilli v tomto chladném období skvěle zahřeje!