Suroviny:
Na těsto:
350 g prosáté hladké mouky
250 g másla
5 žloutků
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce cukru
Na krém:
5 bílků
2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
150–200 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
40–50 ml oleje
500 g ovoce – maliny, borůvky nebo jahody
Postup:
Sypké přísady smícháme s nastrouhaným máslem, žloutky a vypracujeme tuhé těsto. Těsto rozdělíme na dvě části. Jedna musí být větší. Zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 45 minut.
Připravíme plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Větší část těsta nastrouháme na plech a dáme péct na 20 minut při 180 stupních. Poté těsto necháme vychladnout.
Vmícháme do něj pudinkové prášky a postupně i olej. Na těsto navrstvíme krém, na krém ovoce a nastrouháme druhou, menší část těsta. Pečeme při teplotě 180 stupňů 10 minut shora i zespodu. Dalších 30 minut pouze shora.