Je skvělou kombinaci chutí a vůní, a to z ní dělá neodolatelný pokrm.
Ingredience:
1,5 l silného masového vývaru, 500 ml kokosového mléka, 500 g vepřového masa, 150 g rýžových nudlí, 150 g sójových klíčků, 100 g bambusových výhonků, 3 stonky čerstvého koriandru, 3 stroužky česneku, 8 kuliček barevného pepře, 1 chilli paprička, 3 lžíce oleje, 1 lžíce cukru
Postup: Česnek v hmoždíři rozdrtíme s pepřem, cukrem a lžící oleje. Maso očistíme a nakrojíme na 3 až 4 větší kusy, potřeme ho vytvořenou marinádou v hmoždíři a dáme ho odpočinout do chladu alespoň na 2 hodiny.
Pak jej osušíme a zprudka z obou stran v rozpáleném oleji osmažíme a necháme chvíli odpočinout.
Rozehřejeme hovězí vývar, přidáme nudle, bambusové výhonky, sójové klíčky a chilli papričku zbavenou jádřince nakrájenou na tenké nudličky a dáme vařit asi tak na 15 minut, pak polévku zalijeme kokosovým mlékem.
Přivedeme ji k varu a vypneme. Těsně předtím ještě vložíme nakrájené maso na tenké plátky a lístky koriandru.