Hotové empanadas se servírují s pikantní rajčatovou omáčkou, do které se namáčejí.
Suroviny na 13 kusů:
● 400 g mouky
● 150 ml vody
● 3 lžíce olivového oleje
● špetka soli
● 3 střední brambory
● 400 g hovězího masa
● 14 oliv bez pecek
● 14 křepelčích vajíček
● 1 lžička sladké papriky
● olej na smažení
● 1 cibule
Postup:
1 ) Z mouky, vody, oleje a soli zpracujte hladké těsto, které nechte 30 minut odpočinout.
2) Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky a osmažte na pánvi. Přidejte maso, papriku a vařte 10 minut. Křepelčí vejce vařte ve slané vroucí vodě asi 3 minuty.
3) Těsto vyválejte a vykrájejte kruhy o průměru 9 cm. Do středu každého dejte 30 g masa, pár oliv a oloupané křepelčí vejce. Přeložte a konce zmáčkněte. Empanadas smažte dozlatova v oleji.
Příprava: 50 minut
Náročnost: ● ● ● ● ●
Cena za kus: 10 Kč