Dýňové noky jsou dobré samy o sobě, v kombinaci se špenátem a sýrem nemají chybu.
Potřebujete:
✿ 500 g polohrubé mouky
✿ 700 g dýně hokkaido
✿ 1/2 lžičky soli
✿ 100 g parmazánu
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ hrst listového špenátu
✿ 2–3 stroužky česneku
✿ sůl, pepř
1) Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. Ty vložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte 20 minut v troubě při 200 °C. Pak je vychladlé rozmixujte.
2) Do mísy vsypte mouku, jemně nastrouhanou půlku parmezánu, sůl, rozmixovanou dýni a vypracujte těsto. Na pomoučeném válu tvořte válečky, odkrajujte kousky a ty zploštěte. Vařte v osolené vroucí vodě, až vyplavou na povrch. Vyjměte je do mísy, pokapejte olejem a promíchejte.
3) Špenát spařte, dochuťte prolisovaným česnekem, solí a pepřem a krátce poduste. Noky podávejte se špenátem a nastrouhaným zbylým parmezánem.