Kdo má rád hummus, zamiluje si i tuhle dýňovou verzi. S chlebem a zeleninou je báječnou večeří nejen pro ty, kdo se snaží žít zdravě.
Potřebujete:
● 1 menší dýni hokaido
● cizrnu (400 g)
● 2 lžíce pasty tahini
● 6 lžic olivového oleje
● 6 stroužků česneku
● šťávu z 1 citronu
● 1 lžičku řím. kmínu
● sůl
Postup:
Dýni rozkrojte, zbavte semínek, nakrájejte na kousky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte ji, pokapejte třemi lžícemi oleje a dobře promíchejte, tak, aby byl každý kousek obalený olejem.
V předem vyhřáté troubě pečte dýni při 180 °C asi 20 minut a nechte vychladnout.
Do mixéru dejte cizrnu i s nálevem, upečenou dýni, tahini pastu, tři lžíce oleje, česnek, citronovou šťávu, římský kmín a lžičku soli. Vše rozmixujte na hladkou pastu.
Dýňový hummus podávejte s pita chlebem a zeleninou. Kdo má rád ostrá jídla, může si hummus okořenit chili papričkou.
Příprava: 15 min
Cena: 60 Kč