Velmi působivá je pavučinka ze zakysané smetany.
Ingredience:
1 dýně Hokaido
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžičky mletého kmínu
2 lžičky mletého koriandru
½ lžičky mleté kurkumy
2 špetky černého mletého pepře
1,5 l vývaru S 200 ml zakysané smetany
kvalitní sůl (např.Biosal)
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli restuje me asi 5 minut. Mezitím si nakrájíme dýni na kostky.
Do osmažené cibulky přidáme utřený česnek, kmín, koriandr a kurkumu a restujeme asi 30 vteřin. Pak přidáme dýni a promícháme. Poté přidáme 1,5 l vývaru a přivedeme k varu.
Snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme pod pokličkou do změknutí dýně. Pak dosolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Do igelitového sáčku si dáme zakysanou smetanu, ustřihneme růžek a na každou porci namalujeme pavoučí síť.