Oříšková chuť máslové dýně si s jablky a kokosovým mlékem báječně rozumí.
Potřebujete:
✿ 500 g máslové dýně
✿ 30 g zázvoru
✿ 1 cibuli
✿ 3 jablka
✿ 200 g brambor
✿ 5 lžic olivového oleje
✿ 600 ml zeleninového vývaru
✿ sůl, pepř
✿ 500 ml kokosového mléka
✿ 60 g másla
1. Dýni rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a okrájejte slupku. Dužinu nakrájejte na kousky. Zázvor, cibuli, 2 jablka a brambory oloupejte, jablka zbavte jádřinců a vše nakrájejte na kostičky.
2. Na oleji orestujte cibuli dosklovita. Přidejte dýni, brambory, zázvor, jablka a minutu restujte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a duste asi 30 minut doměkka.
Přilijte kokosové mléko, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a vařte na mírném ohni 10 minut.
3. Zbylé jablko nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpusťte máslo a kousky jablka na něm opečte 1 minutu z každé strany. Pak je dejte na papírový ubrousek. Polévku podávejte s jablky pokapanými vypečeným máslem.
No hele, kokos i s dýní, to by mě nenapadlo, že to jde dobře dohromady. Mám vulí to skusit!
Zbožňuji, jak se v této polévce mísí různé chutě a textury. Musí to být opravdová chuťová exploze!
Tahle dýňová polévka vypadá naprosto úžasně! Jablka a zázvor jí určitě dodají skvělou svěžest a jemně pikantní chuť.
Dýňová polévka s jablkem zní jako skvělá kombinace chutí! Určitě to vyzkouším, miluju vaření s kokosovým mlékem.