Kuličky z mletého vepřového masa a rýže dušené v zelí.
Suroviny na 4 porce – 500 g mletého vepřového masa – 1 vejce – 1 stroužek česneku – 100 g vařené rýže – 2 lžíce oleje – sůl, pepř – 500 g hlávkového zelí – 2 bobkové listy – 8 kuliček nového koření – 170 g rajčatového protlaku – 1 lžička cukru – 200 ml vody
Postup
1. Mleté maso dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, rýži, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Ze směsi vytvarujte kuličky a opečte je ze všech stran na oleji. Vyndejte na talíř.
2. Do hrnce dejte dvě lžíce oleje, přidejte očištěné a nakrájené zelí, osolte, podlijte vodou a 5 minut poduste. Přidejte bobkový list, nové koření, rajčatový protlak, cukr, promíchejte. Vložte opečené kuličky a duste doměkka.