Suroviny:
Na těsto:
500 g hladké mouky
7 g instantního droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
250 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
Na náplň:
300 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
šťáva z 1 citronu
1 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl
pepř
Postup:
Nejprve si připravte těsto. Do mísy nasypejte hladkou mouku, přidejte k ní cukr, sůl, olivový olej a nakonec přilijte droždí rozmíchané ve vlažné vodě. Vypracujte nelepivé těsto a nechte ho asi hodinu kynout na teplém místě.
Mezitím si připravte náplň. Na pánvi rozehřejte olej a vložte do něj nadrobno nakrájený česnek a cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte do pánve maso a opečte ho dohněda. Na závěr přimíchejte protlak, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Z vykynutého těsta vyválejte plát silný asi 0,5 cm a větší sklenicí z něj vykrájejte stejně velká kolečka. Ta potřete připravenou masovou směsí a jejich okraje lehce smáčkněte, díky tomu náplň nebude vytékat.
Plněná kolečka vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 15 minut. Servírujte je se stroužky citronu na zakápnutí. Koláčky chutnají skvěle teplé i studené.