Lahodný krémový dort s mascarpone nádivkou se skvěle hodí na různé oslavy.
Suroviny
Na korpus – 130 g másla – 300 g moučkového cukru – 3 vejce – 150 ml mléka – 30 g kakaa – 160 g polohrubé mouky – ½ balení prášku do pečiva – 1 pudink s příchutí karamelu – pečicí papír – kakao na posypání
Mascarpone krém – 500 g mascarpone – 200 ml šlehačky – 1 ztužovač – 50 g moučkového cukru
Kávový krém – 100 ml šlehačky – 1 lžička instantní kávy – 90 g mléčné čokolády
Postup
1. Všechny přísady na těsto (kromě kakaa) prošlehejte. Těsto rozdělte na dvě části a do jedné přidejte kakao. Těsta nalijte do dvou koláčových forem s pečicím papírem a pečte při 180 ºC asi 45 minut. Po vychladnutí každý korpus podélně rozkrojte.
2. Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem. Pak vmíchejte mascarpone. Šlehačku, kávu a čokoládu zahřejte ve vodní lázni a umíchejte krém.
3. Tmavý korpus potřete kávovým krémem a přiklopte světlým korpusem. Dejte vrstvu mascarpone, pak světlé těsto, opět kávový krém a navrch tmavé těsto, které poprašte kakaem. Dejte přes noc do lednice.