Pro milovníky aspiku je častou oblíbenou pochoutkou domácí vaječná tlačenka, v podstatě je to tak trochu „co dům dal“.
Suroviny na 4 porce:
1 sklenička sterilované zeleniny
6 vajec natvrdo
1 cibule
200 g šunky
¼ l vývaru
40 g želatiny (nebo prášková želatina
80 g majonézy
2 lžíce vegety
2 lžíce octa
mletý pepř
1 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládanou zeleninu scedíme (nálev nevyléváme!) a ještě rozkrájíme. Šunku a vejce nakrájíme na kostičky. V ohřátém masovém vývaru smíchaném s nálevem ze zeleniny rozpustíme želatinu.
Zeleninu smícháme v míse s kostičkami vajec, majonézou, šunkou, vegetou, octem, pepřem a petrželkou. Nakonec vmícháme chladnoucí želatinu. Směs nalijeme do formy a dáme do ledničky ztuhnout.
Příprava:
40 minut