S tímto receptem nebudete mít moc práce. To ale spokojeným strávníkům vadit nebude. Je to navíc levné jídlo, což potěší.
Ingredience: 3 kg syrového vepřového sádla, 100 ml vody, 100 ml mléka, 1 lžička drceného kmínu, sůl
Postup: Sádlo nejdříve zbavíme kůže a nakrájíme ho pak na menší kostky. Nakrájené sádlo dáme do kastrolu, podlijeme ho vodou, aby se nepřipálilo, a za občasného míchání zvolna zahříváme a škvaříme.
Když sádlo přestává pěnit a škvarky se lehce zabarvují dorůžova, slijeme jej do připravené nádoby.Škvarky podlijeme mlékem, přidáme koření a doškvaříme je dočervena.
Naplníme připravené nádoby, třeba zavírací skleničky, rovnoměrně rozdělíme škvarky a dolijeme je slitým sádlem, promícháme je a uzavřeme.