Máte chuť na smažené hranolky? Ozvláštněte je pikantní majonézou.
Suroviny:
10 brambor
5 lžic klasické majonézy
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce sladkokyselé omáčky
špetka chilli, sůl
2 lžíce čerstvě vymačkané limetové šťávy
½ litru rostlinného oleje
3 plátky slaniny
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na úzké hranolky. Rozpalte si všechen olej a hranolky v něm osmažte.
Mezitím si smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, sladkokyselou omáčku, chilli, sůl a šťávu z čerstvé limety.
Slaninu si nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte na pánvi. Po usmažení hranolky nechte okapat, anebo je osušte kuchyňskou utěrkou.
Hranolky přelijte připravenou pikantní majonézou a nakonec dozdobte trochou vyškvařené slaniny. Skvělá a rychlá pochoutka je hotová.
Náš tip
Výborně chutnají hranolky s majónézou a posypané balkánským sýrem.