Dobrá kuřecí polévka je grunt. Zahřeje, posílí organizmus a vymete z těla bacily.
Suroviny na 4 porce
– ½ hrnku divoké rýže – 1 cibule – 3 mrkve – ½ hrnku celerové natě – 3 kuřecí prsa – 5 stroužků česneku – 2 bobkové listy – sůl, mletý černý pepř – 1 l vody – 5 lžic másla – 100 g hladké mouky – 400 ml mléka
Postup
1. Do tlakového hrnce nasypte propláchnutou divokou rýži, najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a nasekanou celerovou nať. Přidejte maso, prolisovaný česnek a bobkové listy. Osolte, opepřete a podlijte vodou. Promíchejte, přiklopte a vařte asi 40 minut.
2. Po uvaření vyndejte maso a bobkové listy. Maso nakrájejte na kostičky nebo na tenké proužky.
3. Připravte si jíšku. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přidejte mouku a umíchejte kaši. Zalijte mlékem a umíchejte hladkou jíšku.
4. Jíšku vlijte do polévky a vše důkladně promíchejte. Vraťte maso do polévky, prohřejte a podle chuti osolte a opepřete.