Burgery si více vychutnáte, když jsou placky před smažením vychlazené. Připravte si je dopředu.
Ingredience: 1 konzerva černých nebo červených fazolí, 5 rajčat, 6 stroužků česneku, 2,5 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 45 g strouhanky, 1 vejce, 1 lžička římského kmínu, 4 plátky polotvrdého sýra, 4 lístky čerstvé bazalky, 4 housky na burger
Postup: Fazole slijte, propláchněte a nechte okapat. Rajčata nakrájejte nadrobno. Půlku česneku prolisujte k rajčatům. Přilijte polovinu olivového oleje, osolte, opepřete.
Cibuli nakrájejte nadrobno. Fazole rozmačkejte, přisypejte strouhanku a cibuli, prolisujte zbylý česnek, přidejte vejce a kmín, osolte, opepřete.
Rozdělte na čtyři stejné části a z každé vytvarujte stejně velkou placku. Ty pak grilujte zhruba 4 minuty z každé strany.