Sice nejde o pravé těstoviny, ale i tak vám ručíme za to, že si pochutnáte.
Ingredience:
1 cuketa
250 ml zakysané smetany
hrst čerstvého kopru
1 lžíce nakládaného kopru
1 stroužek česneku
sůl, čerstvě drcený pepř
1 chilli paprička
olivový olej
drcené vlašské ořechy
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup:
Cuketu omyjte a očistěte. Nastrouhejte, osolte, opepřete a naložte na 10 minut do oleje. V pánvi si pak rozpalte olej a cuketu narychlo orestujte.
Zakysanou smetanu promíchejte s nakládaným i čerstvým koprem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Smetanovým základem přelijte orestovanou cuketu, přidejte oříšky, nakrájenou chilli papričku a posypejte parmazánem.
Celkem zvučí zajímavě. Jsem zvyklá na klasický recepty, ale proč nezkusit něco novýho. Chtělo by to ale asi víc koření, chilli paprička sice ok, ale ještě bych přidala něco extra.
Tak tohle musim vyzkouset, normalne moc nevarim, ale tohle mi prijde dost jednoduchy a zdravy. A ty fotky vypadaj dost dobre, hned bych si dala!