Dokonalá chuťovka k vínu. Podávejte ji s různými druhy dipů. Do těstíčka můžete přidat bylinky či nastrouhaný sýr.
Ingredience: 4 porce
● 1 velká cuketa
● 2 vejce
● 100 ml mléka
● hladká mouka na obalování
● strouhanka na obalování
● sůl, pepř
● olej na smažení
Na dip:
● 200 g loupaných rajčat
● 1 lžička tabasca
● 1 stroužek česneku
● sůl, pepř
Postup:
Cuketu nakrájejte na hranolky. V misce prošlehejte vejce s mlékem, osolte a opepřete. Hranolky postupně obalujte v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. V rozpáleném oleji je smažte dozlatova.
Na dip dejte všechny suroviny do mixovací nádobky, jejíž obsah důkladně prošlehejte. Hotové hranolky namáčejte v dipu.
Příprava: 50 min
Cena za porci: 25 Kč