Cuketa je univerzální, můžete ji použít do slaných i sladkých jídel.
Potřebujete:
✿ 500 g cukety
✿ 3 vejce
✿ 100 g jemných ovesných vloček
✿ sůl, pepř
✿ 80 g goudy
✿ zelené čerstvé bylinky
✿ bílý jogurt
✿ 2 stroužky česneku
✿ olej
1. Cukety nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Osolte a nechejte chvíli „vypotit“, aby se cuketa zbavila přebytečné vody. Vodu vymačkejte.
2. Přidejte vejce, promíchejte, přisypejte ovesné vločky a najemno nastrouhaný sýr. Dochuťte pepřem a přidejte nasekané čerstvé bylinky. Umíchejte těsto, které nechte 30 minut odpočívat. Mezitím si připravte z jogurtu, prolisovaného česneku soli a pepře dip.
3. Z těsta potom tvořte placičky a smažte je z obou stran v rozpáleném oleji. Podávejte samotné s dipem nebo s bramborem, bramborovou kaší či salátem. Jsou výborné i studené.