K marinovaným řízkům (na protější straně) se nejlépe hodí salát Coleslaw podle původní receptury.
Ingredience
½ celeru, 2 menší cibule, 2 mrkve, 1 menší lžíce soli, 1 hlávka bílého zelí
Zálivka
2 lžičky kvalitního octa, 3 lžíce krupicového cukru, 2 špetky pepře, 300 g majonézy, 150 ml 32 procentní šlehačky
Postup
Zelí nakrouháme a ještě příčně překrájíme na malé kousky. V misce ho důkladně, ale ručně, promícháme se lžící soli a necháme asi 30 minut působit. Zelí pustí šťávu a zkřehne. Šťávu pak slijeme.
Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo, celer pro změnu najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše přidáme k zelí a promícháme. Zálivku si připravíme smícháním cukru s majonézou a mírně vyšlehanou šlehačkou.
Ještě než ji přidáme do salátu, tak jej promícháme a ještě slijeme přebytečnou šťávu. Na závěr dochutíme octem.
.