16Suroviny:
Na korpus:
200 g cukru krystal
200 g hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
200 g másla
4 vejce
2 lžíce mléka
½ lžičky vanilkového aromatu
Na krém:
100 g mléčné belgické čokolády
200 g másla
400 g moučkového cukru
5 lžic kakaa
2 lžíce mléka
Postup:
Do misky vysypte cukr a vytřete se změklým máslem a vejci. Přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a sůl.
Směs dejte do pečlivě vymazané a vysypané dortové formy o celkovém průměru 20 cm.
Pečte po dobu zhruba 20 minut na 180 °C, dokud se těsto nebude lepit na vidličku či špejli.
Korpus nechte vychladnout a mezitím si připravte krém.
Tabulkovou čokoládu rozlámejte na kousky a nechte rozehřát ve vodní lázni. Poté odstavte a nechte trochu vychladnout.
Mezitím smíchejte máslo s moučkovým cukrem, ideálně za pomoci ručního šlehače.
Přidejte kakao a poté do směsi vmíchejte čokoládu společně s mlékem. Znovu promíchejte dohladka. Kakaový korpus podélně rozřízněte na dvě poloviny.
Ty mezi sebou slepte máslovým krémem, který pak přijde i na vršek.