Suroviny:
200 g másla
3 vejce
200 g cukru
70 g čokolády
špetka soli
150 g hladké mouky
½ balení kypřicího prášku
Na krém:
200 g mascarpone
100 g cukru
mléko
1 vejce
1 lžíce mouky
Postup:
Máslo i čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a prozatím je odložte stranou. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé, nadýchané pěny a k ní poté po troškách přimíchávejte prosátou mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem a solí.
Na závěr do těsta přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a máslo. Vytvořte hladký krém. Mascarpone vyšlehejte s cukrem, vejcem a moukou.
Krém bude poměrně hutný, proto ho podle potřeby zřeďte mlékem tak, abyste získala požadovanou hustotu. Asi 2/3 těsta nalijte do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou.
Poté přidejte sýrový krém a vrstvení zakončete zbytkem těsta. Na závěr těstem na několika místech protáhněte nůž, dosáhnete tím mramorového efektu.
Řezy vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte je asi 40 minut. Před nakrojením je nechte zecela vychladnout.
Tip!
Do krému můžete přimíchat také borůvky.
Hej, tak tohle zní fakt dobře. Já hrozně ráda experimentuju v kuchyni a určitě ty čokoládový řezy s krémovým sýrem zkusím.
Tak tenhle recept se mi líbí! Moc často nepeču, ale tohle bych mohla zkusit na příští rodinné oslavě.
Tento recept zní naprosto úžasně! Ráda zkouším nové kombinace a mascarpone s čokoládou je něco, co musím vyzkoušet. Díky za inspiraci!