Není čočková jako čočková, ta kterou připravuje Tereza Bebarová, je chutná, trochu netradiční a opravdu sytá.
Ingredience:
500 g černé čočky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička římského kmínu, 1,5 lžičky drceného kmínu, 1 lžička koření garam masalá, mleté chilli, olej, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml kokosového mléka, 1 brambora, 1 mrkev, drcená rajčata, sůl, ½ lžičky cukru, mletý pepř, citronová šťáva, čerstvý sekaný koriandr
Postup: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme římský a drcený kmín, garam masalá a chilli podle chuti.Promícháme s osmahnutou cibulí a česnekem.
Přidáme půl litru horkého vývaru, kokosové mléko, propláchnutou černou čočku a drcená rajčata a necháme probublávat na mírném ohni. Oloupeme a na kostičky nakrájíme bramboru s mrkví a přidáme je do polévky, opepříme a necháme vařit 30 minut.
Na závěr dosolíme, přidáme cukr a citronovou šťávu. Na talíři ozdobíme čerstvým koriandrem.