Původně se vyskytoval pouze na Blízkém východě, ale postupem času přišel naštěstí i k nám do Evropy.
A můžeme být jedině rádi. Obsahuje totiž antioxidanty, vitaminy A, C a B, vápník a spoustu dalších tělu prospěšných látek.
Koriandrový olejíček
Díky tomu působí jako lehké analgetikum, zvyšuje chuť k jídlu a také zlepšuje trávení. Hodně se používá při problémech spojených se střevní chřipkou. Mimoto ale také působí močopudně a snižuje horečky.
Své uplatnění má i v kosmetickém průmyslu, kdy se často přidává do různých mastí na vyrážky a ekzémy. A jeho nejcennější vlastnost? Funguje jako skvělá prevence proti rakovině.
Koriandr také skvěle chutná. Hodí se do salátů, k hovězímu masu, rýžovým nudlím, ale i do různých studených dipů. Semínka přidejte do omáčky.