Cizrnu nechte přes noc namočit a druhý den ji uvařte, nebo použijte cizrnu z plechovky.
Potřebujete:
✿ 240 g vařené cizrny
✿ 400 g loupaných rajčat
✿ 1 červenou papriku
✿ 1 chilli papričku
✿ 2 lžíce oleje
✿ 1 lžičku kmínu
✿ 1 lžičku kurkumy
✿ 1 lžičku garam masala
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 200 ml kokosového mléka
✿ sůl, pepř
✿ čerstvý koriandr
1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte olej a restujte na něm cibuli asi 5 minut, přidejte česnek a restujte ještě minutu.
2. Přidejte loupaná rajčata, nadrobno nakrájenou papriku a chilli papričku a nechte vařit asi 10 minut na mírném ohni. Pak přilijte kokosové mléko, přidejte všechno koření, vše důkladně promíchejte a nechte povařit asi 10–15 minut, až omáčka zhoustne.
3. Nakonec vsypejte cizrnu, dochuťte solí a pepřem a asi 5 minut povařte. Posypejte nasekaným čerstvým koriandrem a ihned podávejte. Skvěle chutná s rýží nebo chlebovými plackami.