Cizrnová polévka je zdravá, moc dobrá a byla by škoda ji nevyzkoušet.
Suroviny na 4 porce – 200 g krůtích prsou – 1 cibule – 2 lžíce olivového oleje – 3 stroužky česneku – 1 lžička sladké papriky – 2 bobkové listy – 600 ml zeleninového vývaru – 2 plechovky cizrny – 1 plechovka loupaných rajčat – 2 lžíce nasekané petrželky – sůl, pepř
Postup
1. V hrnci na olivovém oleji nechte zpěnit najemno nakrájenou cibuli. Přidejte na kostičky nakrájené maso a zprudka opečte.
2. Přidejte nasekaný česnek, sladkou papriku a bobkové listy. Promíchejte a smažte asi 2 minuty. Zalijte vývarem, přidejte slitou cizrnu a nakrájená rajčata. Promíchejte a vařte asi 30 minut.
3. Dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželku.