Je pikantní a skvěle chutná s grilovaným sýrem či masem.
Ingredience:
2 salátové okurky
3 stroužky česneku
2 lžíce octa
1 lžíce sójové omáčky
1,5 lžičky krupicového cukru
2 lžičky sezamového oleje
2 čerstvé chilli papričky
Postup:
Okurku nejprve rozpulte a pak nakrájejte na půlměsíčky. Kuchyňskou utěrkou ji důkladně vysušte. Nyní si připravte zálivku. Smíchejte ocet, sójovou omáčku, cukr, sůl a sezamový olej. Vše dobře promíchejte.
V této chvíli okurku potřete prolisovaným česnekem, nadrcenou chilli papričkou a přidejte ještě trochu sezamového oleje. Nechte okurku zhruba půl hodiny odpočinout a pak ji smíchejte se zálivkou. Přejeme vám dobrou chuť.
Velmi zajímavý recept. Pikantní okurkový salát s orientálním nádechem může být skvělým doplňkem k letní grilovačce. Díky za sdílení.
Zní to báječně, zajímavá kombinace chutí. Ráda experimentuju s recepty z různých koutů světa, takže tohle musím zkusit.
Tak tohle vypadá super, určitě vyzkouším. Už dlouho hledám něco novýho na grilovačky. Díky za tip!