Už jste někdy ochutnali tradiční korejskou kuchyni? Jestli ne, teď máte čas to napravit.
Ingredience:
4 lžíce sójové omáčky
350 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
4 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sezamových semínek
slunečnicový olej
250 g dušené rýže
jarní cibulka
2 mrkve
4 vejce
1 menší cuketa
Omáčka na rýži:
2 lžíce sladkokyselé omáčky
2 lžičky krupicového cukru
1 lžička orestovaného sezamu
1 lžíce jarní cibulky
Postup:
V misce smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, 2 lžíce sezamového oleje a sezam. Do půlky marinády naložte maso, zbytek zatím nechte odležet. Do pánve nalijte olej a přidejte do ní uvařenou rýži.
Usmažte ji dozlatova. V druhé pánvi si na oleji orestujte na kostičky nebo plátky nakrájenou cuketu, mrkev a pórek.
Přidejte do pánve zbylou marinádu. Promíchejte a přidejte maso. Nechte probublávat. Usmažte si volská oka. Připravte si misky na podávání pokrmu. Rýži smíchejte s omáčkou a rozprostřete ji na dno misky.
Poté přidejte maso se zeleninou. Nakonec na pokrm přijdete usmažené vejce a dozdobte jarní cibulkou a sezamem.