Tento vynikající moučník pochází z Ameriky, ale i u nás je velice oblíbený.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto – 200 g máslových sušenek – 70 g másla – pečicí papír
Na náplň – 400 g mascarpone – 200 g lučiny – 250 g zakysané smetany – 200 g moučkového cukru – 3 vejce – 1 vanilinový cukr – 1 lžička citronové šťávy – jahody
Postup
1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s máslem. Těsto vtěsnejte na dno a boky dortové formy s pečicím papírem a pečte 10 minut při 180 °C.
2. Ingredience na náplň (kromě jahod) prošlehejte. Nalijte na korpus a pečte 30 až 40 minut. Pak troubu otevřete a nechte dort dojít. Po vychladnutí dejte dort zatuhnout přes noc do lednice.
3. Cheesecake podávejte ozdobený jahodami.