Suroviny na 4 porce:
600 g točeného salámu
600 g brambor
4 cibule
2 lžíce sladké papriky
6 stroužků česneku
2 lžíce sádla
1 l vody
drcený kmín
majoránka
sůl
pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka. Do rozpáleného kastrůlku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točeňák, cibuli a drcený kmín. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme paprikou a znovu krátce orestujeme.
Zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory (pokud máme rané, dáváme i se slupkou), osolíme a přivedeme k varu.
Jakmile jsou brambory měkké, dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Buřtguláš podáváme s chlebem, nebo v malém vydlabaném chlebovém bochníčku.