Pravidelná konzumace česneku působí také jako prevence velkého množství nemocí.
Ingredience:
6 stroužků česneku
700 ml hovězího vývaru
500 g kvalitní slaniny
sůl, pepř, majoránka
bílý chléb
čedar
Postup:
Důkladně oloupejte česnek, tři stroužky na prolisování, tři nakrájejte na plátky. Nakrájejte na stejně velké kousky i slaninu a na pánvi a troše olivového oleje ji orestujte. Až bude orestovaná, zalijte ji hovězím vývarem.
Ochuťte pepřem a solí. Průběžně ochutnávejte a prolisujte do vody tři připravené stroužky. Nakrájejte si na drobné kousky majoránku nebo libeček a dejte vařit do polévky. Nakonec si ještě orestujte nakrájený chleba na kostičky a nastrouhejte sýr.
Náš tip
Sýr a opečený chléb dejte do polévky, až když stojí talíř na stole. Pak se nerozmočí.