Léto pomalu končí, a tak přichází čas na něco vydatnějšího do žaludku. Buřty se zelím jistě nikoho neurazíte, naopak si na nich pošmáknou děti i dospělí.
Suroviny:
6 špekáčků
1 velká cibule
500 g červeného zelí
1 kg brambor
sůl, pepř
krystalový cukr
ocet
čerstvá petrželka na ozdobu
olej na smažení
¼ l mléka
5 lžic másla
Postup:
Nakrájejte cibuli a osmahněte ji na oleji. Přidejte k ní nastrouhané zelí. Dvacet minut duste. Mezitím dejte do osolené vody vařit oloupané brambory. Zelí podle chuti dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem a znovu krátce poduste.
Špekáčky orestujte na oleji nebo na másle. Brambory rozmixujte se solí, pepřem, mlékem a máslem. Pokrm podávejte s nasekanou petrželkou.