Nebojte se kynutého těsta a udělejte si domácí buchtičky i šodó doma. Recept podle Kateřiny Winterové vůbec není složitý.
Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí, 100 g třtinového cukru, 250 ml mléka, 2 žloutky, kůra z 1 bio citronu, 120 g másla a na vymazání a potření buchtiček, špetka soli , hladká mouka na posypání válu
Šodó: 200 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový lusk, 3 žloutky, 40 g třtinového cukru
Postup: V míse smícháme 150 g mouky, vlažné mléko a hotový kvásek.Promícháme, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 15 minut kynout. Zbylou mouku smícháme se solí, cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Vmícháme máslo a kvásek.
Necháme asi 1,5 hodiny kynout v teple.Z těsta vytvoříme dva užší, ale delší válečky a nakrájíme je na menší pravidelné dílky. Vytvarujeme a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme 20 až 30 minut. Připravíme si šodó svařením všech ingrediencí.