Suroviny:
300 g vařené řepy
2 vejce
2 lžíce kakaa
100 g hořké čokolády
50 g kokosového oleje
80 g celozrnné mouky
50 g třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
Postup:
Vařenou řepu rozmixujte na pyré. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem a nechte je vychladnout. V míse smíchejte pyré s vejci a cukrem a přidejte rozpuštěnou čokoládu.
V jiné míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a kakaem a přisypejte ji k čokoládovému základu. Metlou vytvořte hladké těsto a směs nalijte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem.
Vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut. Na špejli zapíchnuté do těsta by měly ulpět drobečky, brownies má být ve svém středu vláčné.
Po vyjmutí z trouby nechte moučník vychladnout na mřížce. Podávejte ho se lžící řeckého jogurtu či kopečkem ovocného sorbetu.
Tip!
Vyberte pouze kvalitní kakao, na chuti brownies to poznáte!
Nikdy bych neočekává, že řepa může být součástí brownies. Zní to zdravě a zajímavě, aspoň je osvěžit z ledničky po perné šichtě v nemocnici.
Týjo, to musí bejt fakt super! Miluju čokoládový dezerty a dát tam ještě řepu? To prostě musim zkusit.
Wow, brownies z červené řepy jsem ještě nezkoušela! Znějí zajímavě, určitě si to někdy upeču, jsem zvědavá, jaká je chuť řepy v dezertu.