Suroviny na 3–4 porce:
● 500 g nových brambor
● 2 lž. slunečnic. oleje
● 6 plát. slaniny ● pepř ● 125 g čerstvých hub ● 6 vajec
● petrželka na ozdobu ● sůl
Postup:
Brambory uvaříme, slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu, houby a za občasného míchání restujeme, dokud nebude slanina křupavá a houby nezměknou. Pak sundáme z plotny.
Vychladlé brambory nakrájíme na plátky a smícháme v pánvi se směsí hub a slaniny.
Vejce prošleháme, osolíme, opepříme a přelijeme jimi směs v pánvi. Zakryjeme a vaříme při střední teplotě, dokud nebudou vejce téměř zatuhlá. Dáme pod horký gril. Když začne vršek hnědnout, posypeme petrželkou a podáváme.