Jako eintopf se připravují i vydatné polévky, třeba tahle tradiční německá.
Potřebujete:
✿ 500 g brambor
✿ 200 g mrkve
✿ 150 g uzeniny
✿ 100 g vařené čočky
✿ 100 g vařených fazolí
✿ 100 g vařeného hrášku
✿ 1 cibuli
✿ olej
✿ 500 ml zeleninového vývaru
✿ pepř, sůl
✿ čerstvý libeček
1) Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mrkev a brambory oloupejte, mrkev nakrájejte na kolečka a brambory na kostičky.
2) Ve velkém hrnci rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli a pak lehce opečte kostky brambor a mrkve. Osolte, opepřete, zalijte horkým vývarem a přikryté vařte na mírném ohni asi 15 minut.
3) Pak přidejte předem uvařený hrách, čočku a fazole (nebo z plechovky) a promíchejte. Uzeninu nakrájejte na větší kousky, v případě mini párečků je nechte celé, vložte do polévky a krátce prohřejte. Podávejte s čerstvým libečkem, případně pečivem.