Klasický drobenkový koláč s borůvkami přijde k chuti kdykoli.
Suroviny na 20 porcí – 2 hrnky polohrubé mouky – 1 hrnek hladké mouky – 1 hrnek pískového cukru – 1 prášek do pečiva – 1 vanilinový cukr – 1 hrnek mléka – ½ hrnku oleje – 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku – 250 g borůvek – pečicí papír
Na drobenku – 80 g hrubé mouky – 80 g pískového cukru – 50 g másla
Postup
1. Smíchejte sypké ingredience a zvlášť mokré. Poté smíchejte vše dohromady a těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem.
2. Povrch posypte rovnoměrně borůvkami a drobenkou, na kterou všechny ingredience promněte prsty.
3. Koláč pečte při 175 ºC asi 30 minut.