Luštěniny by měly být v našem jídelníčku zastoupeny častěji. Jsou bohaté na vlákninu, která pomáhá zdraví střev – a právě ve střevech se nachází až 80 % imunity.
Potřebujete:
✿ 300 g čočky
✿ 1 červenou cibuli
✿ 4 rajčata
✿ ½ okurky
✿ hrst fazolek
✿ 2 lžíce hořčice
✿ 1 lžíci láku z okurek
✿ 1 lžičku tymiánu
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ sůl, pepř
1. Čočku namočte alespoň na dvě hodiny, do vody. Vodu následně slijte, zalijte čočku novu vodou, přidejte tymián a uvařte do měkka. Podle chuti osolte a opepřete.
2. Než se čočka uvaří, do mísy nakrájejte na menší kostičky omytá rajčata a okurku, červenou cibulku na kolečka. K zelenině do mísy přidejte spařené fazolky a poté vmíchejte uvařenou čočku.
3. V jiné misce prošlehejte olej, hořčici a lák z okurek, zalijte jím čočku se zeleninou a promíchejte. Případně podle chuti dosolte a dopepřete. Nechte chvilku rozležet v chladu a podávejte.