Suroviny: 5 housek (dle volby, lze i celozrnné) 100 g eidamu a krůtí šunky 1 mozzarellu hrnek mrazené kukuřice 2 vejce 1 rajče sůl a koření dle chuti
Postup: Housky rozkrojíme tak, aby zůstala jen tenká „poklička“ a vyšší spodek.
Ze spodní části pak vydlabeme střídku a dáme ji do misky dost velké na to, aby v ní šly smíchat všechny suroviny. Ke střídce přidáme vajíčka, nastrouhaný eidam, na kostičky pokrájenou mozzarellu, šunku i rajče, přisypeme kukuřici, okořeníme a vše smícháme.
Hmotou pak naplníme housky a bez vrchní části je dáme zapéct. Vršek do trouby nedáváme, byl by příliš tvrdý. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut, až hmota zpevní a zezlátne. Pak přiklopíme, necháme vychladnout.