Příjemně sytá chuť a díky chilli papričce i (lehce) pálivá, takže vás rozhodně prohřeje.
Ingredience:
200 g uzené makrely bez kostí
1 malá chilli paprička
1 stroužek česneku
3 lžíce koriandru
150 g zakysané smetany
1 malá červené cibule
2 lžíce šťávy z limetky
sůl a pepř
Postup:
Rybu zbavte kůže a maso rukama rozdrobte na kousky, kosti odstraňte. Rybu vložte do misky. Chilli papričku zbavte semen a nasekejte nadrobno a přidejte k rybě.
Česnek prolisujte do misky a přidejte i nasekaný koriandr a zakysanou smetanu. Vidličkou promíchejte dohladka.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a společně s limetkovou šťávou přidejte k masové směsi. Osolte, opepřete a promíchejte. Vložte do lednice na min. 2 hod.
Místo chilli můžete použít čerstvou feferonku, jídlo tak dostane pořádné grády.