Česká klasika v podobě kynutých buchet s tvarohovou či jinou náplní nikdy neomrzí.
Suroviny na 16 kusů
Na těsto
– 650 g hladké mouky
– 300 ml vlažného mléka
– 100 ml oleje
– 4 lžíce moučkového cukru
– 1 kostička droždí
– ½ lžičky soli
– sádlo
Na náplň
– 500 g měkkého tvarohu
– 5 lžic moučkového cukru
– 1 vanilkový pudink
– 1 vanilkový cukr
Postup
1. Do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, sůl, olej, mléko a kvásek. Těsto zadělejte a nechte vykynout.
2. Po vykynutí vyválejte na placku a rozdělte ji na 16 čtverců. Na ně naneste náplň, kterou připravíte smícháním všech surovin.
3. Buchty zabalte, omastěte je rozpuštěným sádlem a dejte vedle sebe do pekáče. Pečte při 220 °C asi 25 minut.