Také se vám vybaví teplo domova, když se řekne sekaná? Její příprava je jednodušší, než by se mohlo na první pohled zdát.
Suroviny: na 4 porce
2 housky (nebo rohlík)
mléko
1 kg mletého masa (0,5 kg hovězího a 0,5 kg vepřového)
2 cibule
4 stroužky česneku
mrkev
3 vejce pepř
majoránka
hrst nasekané hladkolisté petržele
sůl
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 °C. Pečivo nakrájejte na malé kostičky a v misce pokropte mlékem. Do velké mísy dejte maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 2 vejce a 1 žloutek. Zbylým bílkem na závěr potřete sekanou, aby vytvořila kůrku.
Přidejte bylinky, sůl, pepř i namočené housky. Vše důkladně prohněťte rukama. Pokud je směs řídká, přidejte trochu strouhanky. Vytvarujte si šišky a vložte na plech s mrkví a cibulí. Potřete zbylým bílkem a pečte 60 min. Steklým tukem dle potřeby sekanou polévejte.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč