S láskou připravovaná gulášová polévka, plná chuti, které neodoláte.
Příprava: 45 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 28 Kč
Suroviny na 4 porce
– 400 g hovězího maso (přední, např. z krku)
– 2 cibule
– 4 stroužky česneku
– 60 g hladké mouky
– 1 lžíce sádla
– 1 lžička drceného kmínu
– 1 lžíce mleté sladké papriky
– 1,6 l hovězího vývaru
– 300 g brambor
– 1 lžíce sušené majoránky
– sůl, pepř
Postup
1. Maso nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek na tenké plátky.
2. V hrnci rozehřejte sádlo a zpěňte na něm cibuli. Až zezlátne, přidejte maso, kmín a chvíli restujte. Přisypte mouku a orestujte dohněda. Přidejte papriku a česnek a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vařte asi 15 minut. Přidejte nakrájené brambory a majoránku a vařte ještě 15 minut.