Suroviny:
bůček, 1 kg, bez kosti a kůže
Na marinádu:
4 stroužky česneku
1 ks čerstvého zázvoru
4 polévkové lžíce chilli omáčky
1 polévková lžíce Srirachy + k podávání
60 ml kečupu
půl čajové lžičky koření pěti vůní
Příloha:
bageta
2 ks chilli papriček
1 svazek jarní cibulky nasekané
řeřicha
svazek koriandru, nasekané listy
Okurkové pickle:
okurka
1 lžíce krupicového cukru
100 ml rýžového octa
Postup:
Smíchejte přísady na marinádu a obalte v ní bůček. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc marinovat. Druhý den rozehřejte troubu na 180 °C. Bůček i s marinádou dejte do pekáčku, přiklopte a pečte 2 hodiny doměkka, podlévejte vodou.
Zatímco se bůček peče, naložte okurku. Nakrájejte ji na plátky. V míse zalijte cukr troškou vroucí vody a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rýžový ocet a okurku. Promíchejte.
Jakmile je bůček měkký, vyjměte ho a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte ho na silnější plátky. Ze šťávy v pekáčku slijte tuk. Šťáva by měla mít sirupovitou konzistenci.
Tip!
Je na vás bůček moc tučný? Můžete takto připravit lahodnější maso, třeba vepřovou panenku.