Trochu připomínají tradiční francouzské makronky, ale jsou ještě mnohem jemnější.
Na sušenky:
250 g změklého másla
80 g moučkového cukru
300 g hladké mouky
60 g kukuřičného škrobu
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
Na krém:
80 g změklého másla
150 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1–2 lžíce mléka (dle potřeby)
Postup:
Máslo utřete s moučkovým cukrem a vanilkou do světlé, nadýchané pěny.
Přisypejte mouku, kukuřičný škrob a špetku soli. Vypracujte hladké těsto.
Z těsta vytvarujte malé kuličky, položte je na plech a lehce je zmáčkněte vidličkou, aby vznikl typický vzor.
Pečte při 160 °C 12–14 minut, dokud kraje jen lehce nezrůžoví. Nechte úplně vychladnout.
Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a vanilkou do krému, případně zjemněte mlékem.
Vždy dvě sušenky slepte vrstvou krému.
Mám ráda sušenky, ale nikdy jsem nezkoušela tyhle americký máslový. Vypadá to jednoduše, asi je zkusím a třeba si je vezmu na příští cestování!
Tyhle americké máslové sušenky vypadají úžasně! Už teď se mi sbíhají sliny, musím je co nejdřív vyzkoušet. Miluju kombinaci másla a vanilky!