Jste schopná udělat pro zářivý úsměv naprosto cokoliv? Ale to není vůbec třeba. Bílý chrup můžeme mít úplně všichni. Stačí jen vědět, jaké bylinky použít a jaké potraviny konzumovat.
Nemusíte ani utrácet tisíce korun za profesionální bělení zubů, které vám ve většině případů stejně zničí zubní sklovinu.
Zapomeňte i na oblíbené bělidlo předchozích generací žen – citron. Ani ten není příliš šetrný. Jak dopřejete vašim zubům to nejlepší?
Ovoce a zelenina jsou základ
Mrkev, celer, jablka… Všechny tyto potraviny zbaví zuby žlutého plaku, a navíc si jejich konzumací promasírujete dásně, které se tak prokrví.
Jahody či jablko
Máte chuť na sladké? Dejte si jablko nebo jahody, klidně s medem nebo agávovým sirupem. Tak své zuby ani zubní sklovinu nepoškodíte a ještě ke všemu si při pravidelné konzumaci jablek a jahod zuby vybělíte.
Žvýkejte čerstvou bazalku
Už lidé ve starověkém Římě žvýkali lístky bylinek a měli tak nejen krásné zuby, ale i svěží dech. Ideálně se k tomuto účelu hodí máta nebo bazalka.
Vyčistěte si zuby kokosovým olejem
Bělicí účinky má i kokosový olej. Zbaví vás nejen pigmentových skvrn, ale i lehce zažloutlých zubů. Po každém vyčištění zubů si na prst dejte trochu kokosového oleje a krouživými pohyby ho roztírejte po zubech ze všech stran. Účinek kokosového oleje opět můžete zvýšit kombinací s mátou.
I šalvěj má bělicí účinky
Obdobný efekt jako máta nebo bazalka má dokonce i šalvěj. Všechny tyto zázračné bylinky ale konzumujte vždy pouze čerstvé. Bělicí účinky sušené i mražené bylinky postupem času ztrácejí. Jiné léčivé vlastnosti jim ale zůstávají i nadále.